Ministarstvo organizira javne rasprave o Nacrtu zakona o muzejskoj djelatnosti Kantona Središnja Bosna

PočetnaObavijestiMinistarstvo organizira javne rasprave o Nacrtu zakona o muzejskoj djelatnosti Kantona Središnja Bosna

Sabor Kantona Središnja Bosna na XXV. sjednici održanoj 15.2. 2022. godine prihvatio je Nacrt zakona o muzejskoj djelatnosti Kantona Središnja Bosna i obvezao Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna da u roku od 30 (trideset) dana provede javnu raspravu, uz obvezno uključivanje svih javnih ustanova koje obavljaju muzejsku djelatnost.

Javnu raspravu provest će predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i sačiniti zapisnik o prijedlozima, primjedbama i mišljenjima te će iste uzeti u obzir prilikom utvrđivanja Prijedloga zakona.

Raspored održavanja javnih rasprava:

Redni broj  OpćineMjesto održavanja javne raspraveDatum održavanja javne raspraveVrijeme održavanja javne rasprave
  1.Kiseljak, Kreševo, Fojnica, Busovača  Kiseljak (sala općine)  02.03.2022.    11:00 h
  2.Jajce, Donji Vakuf, Bugojno, Gornji Vakuf-Uskoplje, Dobretići  Jajce (sala općine)    03.03.2022.  11:00 h
  3.Travnik, Novi Travnik, Vitez  Travnik (sala općine)  04.03.2022.  11:00 h  

Pozivaju se predstavnici nadležnih općinskih službi, pravna i fizička lica koja djeluju u muzejskoj djelatnosti sa područja Kantona Središnja Bosna da uzmu učešće u javnim raspravama i da daju svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja na Nacrta zakona o muzejskoj djelatnosti Kantona Središnja Bosna.

Tekst Nacrta zakona o muzejskoj djelatnosti Kantona Središnja Bosna kao i obrazac za dostavljanje prijedloga, primjedbi i mišljenja možete preuzeti na stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna.

Za sve dodatne informacije po ovom pitanju možete kontaktirati Ministarstvo na broj telefona 030/513-271.

OBRAZAC za dostavljanje prijedloga, primjedbi i mišljenja za NACRT ZAKONA O MUZEJSKOJ DJELATNOSTI KANTONA SREDIŠNJA BOSNA

OBRAZAC za dostavljanje prijedloga, primjedbi i mišljenja za NACRT ZAKONA O MUZEJSKOJ DJELATNOSTI SREDNJOBOSANSKOG KANTONA

NACRT ZAKONA O MUZEJSKOJ DJELATNOSTI

Poziv na javnu rasprav o Nacrtu zakona o muzejskoj djelatnosti Kantona Središnja Bosna

Pročitajte još članaka