Poziv roditeljima/starateljima djece obveznika predškolskog odgoja i obrazovanja u Srednjobosanskom kantonu za prijavu i upis djece u Program predškole

PočetnaObavijestiPoziv roditeljima/starateljima djece obveznika predškolskog odgoja i obrazovanja u Srednjobosanskom kantonu za prijavu i upis djece u Program predškole

Informacija o realiziranju Programa predškole za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu koja nisu ranije bila obuhvaćena nekim programom odgoja i obrazovanja.

Polazak u školu jedan je od najvažnijih trenutaka u životu djeteta, ali za dijete predstavlja i ulazak u novi svijet koji može biti pun uspjeha, ali i straha od novih izazova. Za potpuni osjećaj pripadnosti školi potrebna je i suradnja roditelja i nastavnog osoblja.

Na temelju Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju Kantona Središnja Bosna („Službene novine Kantona Središnja Bosna“, broj 10/17) pozivamo roditelje/skrbnike da djecu koja će do 1. lipnja navršiti šest godina života, a koja nisu pohađala neku od predškolskih ustanova u godini pred polazak u školu da prijave dijete u najbližu ustanovu (predškolsku ili osnovnu školu) u kojoj žele da njegovo dijete pohađa Program predškole.

Program predškole provodit će se u maksimalnom dnevnom trajanju od tri sata, a u ukupnom trajanju od minimalno 150 sati tijekom nastavne godine. 

Prijava djece počinje 10. veljače 2021. i završava 10. ožujka iste godine. Prilikom evidentiranja nije potrebna nazočnost djece niti predočenje bilo kakve dokumentacije. 

Roditelj/skrbnik dužan je odvesti dijete neposredno pred početak pohađanja Programa na liječnički pregled u dom zdravlja s područja općine u kojoj ima prebivalište. 

Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju i osnovna pedagoška-didaktička načela i u školskoj/pedagoškoj 2020./2021. godini težit ćemo što uspješnijoj realizaciji Programa predškole.

                                                                                                             MINISTAR

                                                                                                             _________

                                                                                                            Bojan Domić

Prijavni obrazac možete pronaći klikom ovdje

Poziv roditeljima/starateljima djece obveznika predškolskog odgoja i obrazovanja u Srednjobosanskom kantonu za prijavu i upis djece u Program predškole

Pročitajte još članaka