Gradsko kazalište mladih Vitez apsolutni pobjednik 14. Festivala amaterskog kazališta u Slavonskom Brodu

PočetnaObavijestiGradsko kazalište mladih Vitez apsolutni pobjednik 14. Festivala amaterskog kazališta u Slavonskom Brodu

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez apsolutni je pobjednik 14. Festivala amaterskog kazališta u Slavonskom Brodu. Nakon što su proteklog tjedna, predstavom “Put po svijetu”, viteški kazalištarci nastupili na 14. FAK-u u Slavonskom Brodu brojna publika na platou Koncertno-kazališne dvorane “Ivana Brlić Mažuranić” ispratila ih je gromoglasnim pljeskom, ovacijama, ali i najvećom ocjenom na ovogodišnjem festivalu.

Vitežanima je tako pripao Gran Prix festivala, nagrada publike za najbolju predstavu, s prosječnom ocjenom 4,85 od mogućih 5,0. Mišljenje publike podijelio je i stručni žiri, koji je najboljom predstavom festivala proglasio “Put po svijetu”, GKM-a Vitez dodijelivši još tri nagrade Vitežanima. Najboljim glumcom festivala proglašen je Bruno Grebenar, nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Ana Gabrić, a nagrada za najbolje adaptirani tekst pripala je Marku Mirkoviću.

“Predstava mladih Vitežana duhovita je, dosjetljiva, razigrana, lucidna, komična igra prošetavanja državama, gradovima, književnim djelima, autohtonim dobrima naroda i tradicionalnim označiteljima prostora i vremena. Iznimna dinamičnost i snažna uvjerljivost likova na pozornici, njihova kolektivna igra, prirodno uklopljene glazbene dionice s dosjetljivim tekstovima samo su dio dobroga u ovoj predstavi. Avanturistički su se upustili u adaptaciju teksta i uspjeli. Avanturistički su se upustili u igru, i uspjeli. Avanturistički, na tren u gradu na rijeci zastali… Na tren, jer: svijet je malen za ovako velike sanjare poput njih… Osim što su iz Viteza, oni su večeras bili i vitezovi zabave”, stoji između ostalog u obrazloženju stručnog žirija.

U predstavi igraju Bruno Grebenar, Marko Mirković, Ana Gabrić i Nikola Matković. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Sjajno je bilo, kao i svaki put, nastupiti u Slavonskom Brodu. Presretni smo zbog toga što smo nastavili kontinuitet odličnih nastupa na FAK-u. Raduju nas i osvojene nagrade, hvala ocjenjivačkom sudu na komplimentima, ali posebno se želim zahvaliti divnoj publici u Slavonskom Brodu, s kojom imamo poseban odnos, kao i našim dragim prijateljima iz Satiričkog kazališta mladih na gostoprimstvu. Naravno čestitke i ostalim dobitnicima nagrada, kao i ansamblu naše predstave te svim članovima našeg kazališta”, kazao je nakon dodjele nagrada Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM-a VItez.

Pročitajte još članaka