Domić na radnom sastanku kod župana Bobana u Splitsko – dalmatinskoj županiji

PočetnaObavijestiDomić na radnom sastanku kod župana Bobana u Splitsko – dalmatinskoj županiji

Ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB Bojan Domić, zajedno sa zastupnikom u Hrvatskom saboru Radojem Vidovićem i ravnateljem Hrvatske bolnice “Dr. Fra Mato Nikolić” Nova Bila dr. Mladenom Čuturićem boravio je u službenoj posjeti Splitsko – dalmatinskoj županiji, te sudjelovao na radnom sastanku kod župana Blaženka Bobana.

Uz navedeno izaslanstvo iz Županije Središnja Bosna, na sastanku su sudjelovali i savjetnik ministra Domića Ivan Sajević, te pomoćnik ravnatelja Hrvatske bolnice “Dr. Fra Mato Nikolić” za nemedicinska pitanja Goran Pejaković.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju suradnje Ministarstva i Splitsko – dalmatinske županije u oblastima obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, posebice o programu izvrsnosti i drugim projektima koji imaju za cilj poboljšanje obrazovnog sustava i stvaranju još boljih uvjeta za obrazovanje, kako u Županiji Središnja Bosna tako i u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Na sastanku je razgovarano i o poboljšanju zdravstvene skrbi na području Središnje Bosne preko Interreg programa za suradnju.

“Poznato je da je naša RERA jedna od najaktivnijih agencija u Republici Hrvatskoj za privlačenje europskih sredstava. U pripremi za iduće razdoblje Nacionalnog plana za oporavak i otpornost možemo jako puno pomoći našim ljudima u Središnjoj Bosni kao koordinatori i savjetnici, odnosno preko naše agencije možemo realizirati zajedničke projekte za dobrobit stanovništva u toj, ali i u našoj županiji”, izjavio je župan Boban.

Zastupnik u Hrvatskom saboru iz 11. izborne jedinice Radoje Vidović zahvalio je županu Bobanu na prijemu, ističući kako je Splitsko-dalmatinska županija tijekom Domovinskoga rata iskazala veliku pomoć stanovništvu Središnje Bosne. Podsjetio je i kako su se ranjenici s tog područja liječili u Splitu. “Tema današnjega sastanka je svakako poboljšanje suradnje između naših dviju županija. Mi smo oslonjeni na Splitsko-dalmatinsku županiju. Naime, naše sjedište je Travnik, a veći centar imamo u Sarajevu, dok je sljedeći veliki centar Split. U budućnosti se nadamo boljoj prometnoj povezanosti, pa ćemo i u naše prostorne planove uvrstiti bolju prometnu povezanost prema Splitu”, izjavio je Vidović.

Sastanku su nazočili i zamjenik župana Ante Šošić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Dijana Luetić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić, zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak, ravnatelj Javne ustanove RERA Jozo Sarač, zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marion Tomičić, predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin te dopredsjednik  Sinjskog pučkog kazališta Dinko Franchini.

Pročitajte još članaka