BZK “Preporod” objavio Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi “Kralj bosanski”

PočetnaObavijestiBZK “Preporod” objavio Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi “Kralj bosanski”

Direkcija Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” objavila je Konkurs za nabolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi “Kralj bosanski”, a koji traje do 14. svibnja 2024. godine.

Pravo sudjelovanja na Konkursu imaju polaznici predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola u BiH, te polaznici odgojno – obrazovnog procesa na bosanskom jeziku iz domovinskih zemalja i dijaspore, uz preporuku da se odabir i slanje radova vrši preko odgajatelja, odnosno predmetnih nastavnika ili tajništva predškolskih ustanova i škola.

Tri najbolja literarna i tri najbolja likovna rada bit će nagrađena novčano i prikladnim knjigama iz izdavačke produkcije Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, a također će biti nagrađeni i odgajatelji, odnosno predmetni nastavnici koji na Konkursu pokažu istaknuto sudjelovanje.

Od likovnih radova koji uđu u najuži izbor za dodjelu nagrada bit će priređena prigodna likovna izložba, prilikom koje će biti javno predstavljeni i nagrađeni literarni radovi, te uručene nagrade.

Radove treba, izravno ili preko odgajatelja, odnosno predmetnih nastavnika ili tajništva predškolskih ustanova i škola, dostaviti na adresu:

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”

Branilaca Sarajeva 30

71 000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Radove treba poslati najkasnije do 14. svibnja 2024. godine. Prispjeli radovi se ne vraćaju.

Konkurs se realizira u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti, Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti putem e-mail adrese: info@preporod.ba ili telefonskog broja: 033/483-590.

Pročitajte još članaka