Aktivnosti na izradi strategije za mlade u KSB

PočetnaObavijestiAktivnosti na izradi strategije za mlade u KSB

U petak 10. prosinca 2021. godine u Vitezu održan je četvrti sastanak Radnog tima za izradu Strategije za mlade u KSB pod predsjedanjem predsjednice Suzane Krišto. Članovi tima sastali su se sa organizacijama koje imaju bogato iskustvo u pisanju politika prema mladima.

Da bismo razumjeli što mladi žele i kako spriječiti odlazak iz KSB u  proteklih mjesec dana 12 obučenih anketara, mladih ljudi, je aktivno radilo na terenu te su ispitane 604 mlade osobe na prostoru cijele KSB o potrebama i problemima mladih.

Zastupnica Krišto je zahvalila američkoj organizaciji Nacionalnom demokratskom institutu BiH na stručnoj potpori da zajednički rade na kreiranju prvog strateškog dokumenta za mlade u KSB te na aktivnom i predanom radu koje je dovelo do prikupljenih podataka o potrebama i problemima mladih u KSB.

Tijekom sastanka, predstavljeno je istraživanje o položaju i potrebama mladih na prostoru KSB, urađeno u suradnji s Institutom za razvoj mladih KULT.

Tijekom sastanka, dogovorene su dalje aktivnosti, koje će u konačnici rezultirati izradom zakonskog okvira koji će postaviti standarde i omogućiti mladima ostvarivanje prava na bolje obrazovanje, stipendiranje, zdravstvo, rad i zapošljavanje, poduzetništvo te sve oblasti u društveno-političkom angažmanu.

Pročitajte još članaka